Scouts en Gidsen Vlaanderen
Uniform

"Het uniform" of voor de mensen wiens haar hiervan overeind komt te staan: "De bewegingskledij". Deze kledij toont van dat we één grote groep zijn. Het grote voordeel aan het dragen van "het uniform" is dat je meteen stevige kleren hebt die tegen een stootje kunnen en niet kieskeurig zijn in wasvoorschriften. Een specifieke broek of T-shirt is niet verplicht, maar zorg er steeds voor dat alle kledij "scoutsproef" is. Dit wil zeggen: het mag vuil worden!

Wie heeft wat aan?

De kapoenen, die nog zo sterk groeien, dragen alleen een scouts/groepsdas (groen met zwart). Deze is voor €7,5 te koop bij de groep.

Bij welpen, jonggivers, givers en leiding is het anders. Zij dragen een scoutshemd en een groepsdas. Het scoutshemd kost tussen de €35 en de €38 (afhankelijk van de maat) in de Hopper (= scoutswinkel) of in het begin van het scoutsjaar bij de Paskoffer die de groep organiseert. Koop het scoutshemd gerust "op de groei"!

Nu vind je bij de Hopper/paskoffer ook nog allerhande accessoires om je "uniform" compleet te maken. Maar...

Waar hang ik al die tekens?

Jaarkenteken: boven de rechterborstzak
Tak kenteken: bovenaan de rechtermouw
Groepslintje: boven het tak kenteken
België-lintje: boven de linkerborstzak
Brusselse iris: bovenaan de linkermouw
Internationaal scoutsteken (paars met witte lelie) of gidsenteken: onder of boven de Brusselse iris
Fluolint: op linker- en rechterborstzak en bovenaan op de rug van het hemd

Uniform
Hoe verkrijgen?

Alle verplichte tekens en dassen zijn beschikbaar bij de groepsleiding. Hemden kunnen ook gepast en besteld worden. Vraag hiernaar voor of na een vergadering.

Bestelt u liever zelf? Dan kan u gebruik maken van www.hopper.be en het laten leveren bij Hopp@ Brussel (De Banier Brussel - Kolenmarkt 85, 1000 Brussel).

Liever geen online bestelling? De dichtstbijzijnde Hopper Winkel (= scoutswinkel) bevindt zich in Leuven (Diestsevest 92A - 3000 Leuven).