Scouts en Gidsen Vlaanderen
Takwerking
Kapoenen

Als je tussen 6 en 8 jaar bent, kan je bij onze kapoenen. Je ontdekt er al spelend en ongedwongen de wereld. Verkleedpartijen, bosspelen, schilderen en voor de eerste maal op kamp. Het is slechts een greep uit een kapoenenleven vol pret, verwondering, fantasie en expressie.

Welpen

Als je bij de welpen, komt, ben je tussen 8 en 11 jaar. Bosspellen worden grootser, het scoutsleven wordt actiever en er is plaats voor nieuwe uitdagingen. Verder ook knutselen, toneel spelen, op tocht gaan, een woudloperskeuken houden, kamperen en nog veel meer toffe dingen. De welpensfeer zorgen voor een spannende inkleding en een gezellige nestwarmte. Kortom ideaal om echte scoutsmaatjes te worden.

Jonggivers (JVGs)

Er op uit trekken in de natuur. 's Avonds rond een kampvuur zitten, een partijtje baseball, je eigen potje koken en een tentenkamp... De jonggivers worden stilaan echte padvinders. Je trekt meer zelf je plan en leert samenwerken met anderen. Als je denkt dat deze dingen wel eens fijn kunnen zijn en je bent tussen de 11 en 14 jaar, dan ben je welkom bij de JVGs van Mooibos-Lievens.

Givers

Je bent tussen 14 en 17 jaar, en omdat je zelf al meer inspraak wilt hebben, beslissen en experimenteren, maken wij daar bij de givers plaats voor. Avontuurlijke dingen en grotere projecten zoals een kayaktocht, een kamp in het buitenland of een stadspel in elkaar boksen... het kan allemaal en zorgt voor een hechte groepssfeer.

Jins

Op jouw 17-18 jaar ben je klaar om de allerlaatste stap richting leiding te zetten. Een jaar vol activiteiten en projecten die je zelf kan bepalen: van activeiten voor de andere takken, over een goed doel steunen, tot een tweedaagse trektocht in de bergen op buitenlands kamp. Jins plannen het allemaal zelf. De jinbegeleiding deelt hun ervaring met leiding zijn, geeft uitdagingen en ondersteunt indien nodig.

Leiding

Vanaf een leeftijd van 19 jaar kan je in de leidingsploeg stappen. Je bent dan mee verantwoordelijk voor je tak, je leden en de activiteiten die je tijdens het jaar organiseert. Je hebt de kans om tijdens allerlei cursussen meer inzicht te krijgen in de achtergronden en methodes van scouting en je leert al doende hoe je met kinderen kan omgaan.

Akabe

Akabe is de scoutswerking die zich richt op kinderen en jongeren met een beperking, met als doel dat iedereen, ongeacht de beperking, een plek kan vinden binnen scouting. Want anders kan best, en ook zij leren zelfstandig zijn, uitdagingen aangaan, samenwerken en persoonlijke drempels overwinnen!